OPHETLAND.EU
   <<< beginpagina
Journalistiek
Columns
Artikelen
Boeken
Natuurmakers
Op het land

Landschapsbiografie van de Drentsche Aa
Ineke Noordhoff
Agenda
Contact
 
NatuurmakersNatuurmakers
Reacties
Bronnen EHS en dieren
Bronnen Staatsbosbeheer
Bronnen Spontane natuur
Bronnen burgers
Bronnen divers
Bronnen particuliere natuur
Bronnen boerennatuur
Bronnen diverse terreinen
Bronnen Weer water
Bronnen Wadden
Bronnen Blauwestad
Wieringen


Reacties 

Kester Freriks in NRC: Het is de grote verdienste van Ineke Noordhoff dat zij dit duizelingwekkend complexe veld van natuurbeheer in Nederland zo helder vormgeeft in reportages en interviews met direct betrokkenen.

 

Artikel in Trouw (17 december 2011) over de respectloze manier waarop Bleker Staatsbosbeheer behandelt.

 

Artikel in de Volkskrant (23 november 2011) over natuurbeleid a la Bleker. De Volkskrant opent op 21 december de krant met een groot verhaal over de miljoenen die Bleker in boerennatuur pompt.

 

Journaliste Ineke Noordhoff geeft in het boek Natuurmakers een voortreffelijke schets van de stand van zaken over de ontwikkeling van de natuur. Na een stevige research (interviews met vele direct betrokkenen) geeft zij een indringend beeld van de dilemma’s en de tegenstellingen in het huidige natuurbeleid. Het boek is heel meeslepend geschreven. In heldere bewoordingen legt zij uit wat de positie van betrokkenen is. Vogeldagboeken

 

 

'Ik heb je boek inmiddels met belangstelling gelezen. Goed geschreven. En boeiende kost vanuit mijn uitkijkpunt in het professionele leven.' Johan van de Gronden WNF.